12.02.2008

Windows Vista Home Premium ve Sql Server 2005 Kurulumu

Bazı acı tecrübelerle sabittir ki Vista Home Premium Üzerine Sql Server 2005 Kurulumu yaparken sorunlarla karşılaşıyorsunuz. Bu sorunlardan bazılarının çözümünü paylaşmak istiyorum.
Vistayla uyum sorunundan dolayı Sql Server 2005 Dvd 'si haricinde
Sql Server 2005 SP2′ yi de kurulum öncesinde hazır bulundurmanız gerekir. Sql Server 2005' i kurduktan hemen sonra ve programı çalıştırmadan önce Sql Server SP2'yi kurmalısınız.
Sql Server 2005 kurulumuna başlamadan önce IIS7'yi tüm bileşenleri ile birlikte açmalısınız. Aksi taktirde kurulum sırasında bir IIS hatası alacak ve canınız sıkılacaktır. IIS Reporting Services gibi bazı servislerin çalışması için gerekmektedir. Fakat Vista Home Premium veya diğer home versiyonlarından birini kullanıyosanız IIS’in Security başlığı altında bulunan Windows Authentication bileşeni Vista Home versiyonlarında olmadığından Reporting Service yükleyemeyeceksiniz.
Bilgisayarınızın ismi de kurulumda hataya neden olabilmektedir. Bunun için bilgisayarınızı, içinde özel karakterler olmadan ve büyük harflerle yeniden adlandırın (örneğin: KEMAL).
Bilgisayarınızı yeniden başlatıp Administrator olarak oturum açtıktan sonra Sql Server 2005 kurulumuna başladınız. Kurulum başlangıcında "bu programın Windows Vista' yla bilinen uyumluluk sorunları var...." diye başlayan bir hata alırsanız kuruluma devam edin. Kurulum aşamasında sizden instance name vermenizi isteyecektir. Default instance ya da yine büyük harflerle özel ve Türkçe karakter olmadan instance name vermenizi öneririm. İleri aşamada, kurulum size collation ile ilgili seçenekler sunacaktır. Bazı kaynaklarda collation (dil ve kodlama) ayarlarının Türkçe olmasının hataya neden olabileciği söylenmektedir. Ben collation'da Türkçe ve case-sensitive seçenekleriyle yükleme yaptım herhangi bir sıkıntı olmadı.
Kurulumunuz bittikten sonra başta belirttiğim gibi Sql Server Sp2 ' yi de yükleyip Sql Server 2005 'i kullanmaya başlayabilirsiniz.
Kolay gelsin...


Hiç yorum yok: