14.12.2008

Issız Adam

Çoğunlukla komedi filmlerinin vizyonda olduğu şu günlerde tercihimizi "Issız Adam" dan yana kullandık. Ne iyi etmişiz. İzlemeyenleri etkilemek istemem ama çok beğendiğimi belirtmek isterim.
Çağan Irmak'ın yalın anlatımı, abartısız oyunculuklar ve eşsiz şarkılar birleşince ortaya çok güzel bir iş çıkmış. Filmlerde beklentiniz "mutlu son" veya "muhteşem final" ise hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz. Herhangi bir film veya romandaki "kahraman" ya da eşdeğer bir karakter yok. Sıradan, bizden biri var. Filmi vurucu yapan da bu zaten. Aslında film değil izlediğiniz, gerçekliğin yüze vurumu. "Aşk"ı bulamamış, ruhu fırtınalarla boğuşan bizi, nedensiz ve zamansız bir "ada" ya savrulmuş olma gerçeği vuruyor. Ekranda gördüğümüzün bize ne kadar benzedeğini görmemiz etkiledi bizi ya da bunca kalabalığın içinde yalnızlaştığımızı, ıssızlaştığımızı hatırlattığı için etkilendik.
Yapay, bayağı ve sığ aşkların yaşandığı günümüzde, aşkı bulduğunu zannedip mutlu olan ve sonrasında aşkın sorumluluğundan kaçan bir erkeğin arayışlarını ve pişmanlığını gördük.
Üzerinde konuşulmaya değer ender filmlerden biri "Issız Adam".

2 yorum:

seba dedi ki...

Hocam benden önce davranıp benim duygu ve düşüncelerimi anlatan çok hoş bir yazı yazmışsınız. Size katılıyorum. Benim gibi aşk filmlerinden hoşlanmayan bir insanı bile etkilemeyi başardı. Gördüğüm herkese öneriyorum. Filmin en hoşuma giden yanı samimiyeti,sadeliği ve klişe sonları içermemesi. Çok hümanist,sıcak bir film. Çağan IRMAK'ın eline ve yüreğine sağlık.

Fatma dedi ki...

Sevgili Çağan Irmak yine harikalar yaratmış anlaşılan. İzleyenlerden hiç olumsuz eleştiri duymadım, ama daha önce belli bir kesim tarafından dinlenen şarkıların artık her yerde çalınır olduğunu, ucuz, duygusuz şakılar gibi tüketilmeye çalışıldığını, popüler kültüre kurban edildiğini düşünenler var. Çok iyi tercih yapmışsınız hocam, darısı izlemeyenlerin başına...